Thursday , 28 March 2024

Αναβαθμίζεται η εικόνα και ο εξοπλισμός της Πλαζ της Αρετσούς από τον Δήμο Καλαμαριάς

Ανανεωμένος και αναβαθμισμένος θα υποδέχεται φέτος, από τον Μαϊο, τους επισκέπτες του ο χώρος της Πλαζ Αρετσούς, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες από τη δημοτική αρχή έργα εξωραϊσμού και βελτίωσης των υφιστάμενων δημοτικών υποδομών (αναψυκτήρια, πέργκολες κ.α.) και ανανεώνεται ο εξοπλισμός τους, με νέες καρέκλες, ενώ επίσης στον χώρο θα προστεθούν και ξαπλώστρες (σ.σ. η ένθετη φωτό από ανάρτηση πολίτη της Καλαμαριάς στο Facebook απεικονίζει τις εργασίες επισκευής των τσιμεντένιων περγκολών).

Το budget της παρέμβασης μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, καθώς όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, εκτιμάται ότι θα ανέρθει στις 25.000 – 30.000 ευρώ, ωστόσο η περιοχή θα αλλάξει πρόσωπο και θα ξεφύγει από την πρότερη εικόνα μιζέριας και εγκατάλειψης.

Στόχος του Δήμου Καλαμαριάς είναι να μετατραπεί η Πλαζ της Αρετσούς σε έναν σύγχρονο παραθαλάσσιο χώρο αναψυχής, αντάξιο των δημοτών της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον κ.Δαρδαμανέλη, θα ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου, οπότε και θα ανοίξουν τα Δημοτικά Αναψυκτήρια όπως κάθε χρόνο με νέο πρόσώπο και εξοπλισμό.

Παράλληλα συνεχίζεται σε τακτική βάση ο καθαρισμός της έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, για το οποίο όπως επισημαίνει ο κ.Δαρδαμανέλης έχει δοθεί η έγκριση από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων και αναμένεται και η σχετική άδεια και από το Δασαρχείο για το κλάδεμα και των δέντρων που βρίσκονται μέσα στα κτήρια που υπάρχουν στον χώρο, στο οόίο θέλει να προβεί η δημοτική αρχή, ενώ έχε ήδη προ πολλού ληφθεί μέριμνα για τα αδέσποτα σκυλιά που στο παρελθόν κατέκλυζαν τον χώρο και είχαν προκαλέσει τραυματισμούς σε πολίτες. Όσα ήταν τσιπαρισμένα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *