Thursday , 25 April 2024

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου                              

Σε τροχιά αναβάθμισης εισέρχεται η Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Σίνδου, μετά την σύμβαση που υπέγραψε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκπόνηση μελέτης, μέσω της οποίας η ΒΙΠΕ θα  συνδέεται με την εθνική οδό  Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Ειδικότερα, η μελέτη, η οποία αναμένεται να εκπονηθεί μέχρι τέλος του έτους, προβλέπει τη διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων στη συμβολή της «Ενωτικής Σίνδου», τόσο με την εθνική οδό, όσο και με τις τοπικές οδούς.

Η βελτίωση της σύνδεσης της ΒΙΠΕ με το εθνικό και το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, η αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί την κυκλοφορία των φορτηγών και η διατήρηση και υποβοήθηση της αναπτυξιακής πορείας της βιομηχανικής περιοχής στην οποία λειτουργούν βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες με σημαντικές εξαγωγές και εγκαταστάσεις logistics αποτελούν τα οφέλη του έργου.

«Ένα σημαντικό έργο όπως η κατασκευή της ‘Ενωτικής Σίνδου’ μπαίνει σε ράγες υλοποίησης. Η προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του τόπου μας συνεχίζεται», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *