Tuesday , 16 April 2024

Αναζητώντας το χαμένο πεζοδρόμιο

Σ.Ξανθοπούλου

Είναι χρόνιο το φαινόμενο των πεζοδρομίων όπου δυσχεραίνεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Το πρόβλημα με τα πεζοδρόμια όπου υπάρχουν σταθμευμένα ΙΧ είναι σύνηθες όχι μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης αλλά στο σύνολο των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η εικόνα που βλέπετε είναι μία από τις πολλές που κυριαρχούν σε πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε γειτονιές και συνοικίες όπου πεζοδρόμια με κακοτεχνίες, με παρκαρισμένα ΙΧ, με γλάστρες και κάδους ατάκτως τοποθετημένους κάνουν πάρτυ.

Θα μου πεις, “και που θα παρκάρω το αυτοκίνητό μου;”. Την απάντηση δεν την έχω εγώ και σίγουρα δεν είναι στη δικαιοδοσία μου να την έχω. Το ζήτημα είναι ότι σε πολλές συνοικίες η διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια γίνεται πολλές φορές μαρτύριο (ειδικά αν είσαι γονιός με παιδί στο καρότσι, αν είσαι άτομο με κινητικό πρόβλημα ή ηλικιωμένος).

Μήπως η δημοτική αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και οποιουδήποτε άλλου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος παρουσιάζει τέτοια προβλήματα, θα πρέπει να ελέγξουν τι επικρατεί στις γειτονιές και στις συνοικίες εκτός από τα κεντρικά σημεία της πόλης;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *