Saturday , 27 April 2024

Aλλάζει όψη η ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ Ωραιοκάστρου

Του Γ. Κατσιάνη

Σε…λίφτινγκ θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα η μεγαλύτερη επαγγελματική σχολή (ΕΠΑΣ) μαθητείας της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης (ΔΥΠΑ) της χώρας, στο Ωραιόκαστρο, μετά το “πράσινο φως” που άναψε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ Ωραιοκάστρου αναμένεται να λάβει χρηματοδότηση, ύψους 3-5 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων καθώς και η ανάπτυξη εργαλείων για την ποιοτική αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Εκτός από την ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου, προβλέπεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και άλλων 36 ιδιόκτητων ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ που δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το έργο, συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα το «τρέξει» η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (ΜΣΣΣ).

Να σημειωθεί ότι η ΔΥΠΑ λειτουργεί σε όλη τη χώρα συνολικά 51 ΕΠΑΣ, όπου παρέχονται 38 διαφορετικές ειδικότητες και φοιτούν σήμερα 6.500 μαθητές, ηλικίας 15-29 ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *