Tuesday , 21 April 2026

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός που «έφερε» η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σχοινάς, Λαζαρίδης, Τουρνάς οι νέες «είσοδοι»

Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 12:30 σήμερα Παρασκευή, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με τους βορειοελλαδίτες Μαργαρίτη Σχοινά και Μακάριο Λαζαρίδη να εισέρχονται στην κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  • Υπουργός: Μαργαρίτης Σχοινάς
  • Υφυπουργός: Μακάριος Λαζαρίδης
  • Υφυπουργός: Γιάννης Ανδριανός

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

  • Υπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς
  • Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

Υπουργείο Υγείας
Οι αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου της ψυχικής υγείας, τις οποίες είχε μέχρι σήμερα ο τέως Υφυπουργός κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, θα κατανεμηθούν εσωτερικά στο Υπουργείο. Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Οι παραιτήσεις
Η φήμη για τον ανασχηματισμό «φούντωσε» από νωρίς το πρωί και, πράγματι, λίγο πριν το μεσημέρι, οι δύο υπουργοί κι ο ένας υφυπουργός που φέρονται ότι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προχώρησαν στις παραιτήσεις τους: Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος φέρονται να υπέβαλαν παραιτήσεις, για να ακολουθήσει «νον πέιπερ » από το Μαξίμου σύμφωνα με το οποίο «δεν μιλάμε για παραιτήσεις υπουργών, αλλά για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Παραιτήθηκαν Σκρέκας και Μηταράκης
Παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματεά της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα πληροφορίες, προσωρινά καθήκοντα γραμματέα του κόμματος αναλαμβάνει μέχρι το Συνέδριο της ΝΔ, όπου θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας οργανωτικού του κόμματος, Στέλιος Κονταδάκης. Επίσης την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου υπέβαλλε και ο Νότης Μηταράκης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα ανακοινωθούν την Μεγάλη Δευτέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *