Thursday , 28 March 2024

Ανακοινώνεται η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Τις επόμενες ώρες αναμένεται, να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για το εφετινό πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2020-2021, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020». Σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία για τις αιτήσεις θα αρχίσει την Παρασκευή 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

Στη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ περιγράφεται η διαδικασία παροχής στις ωφελούμενες, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία σε αντίστοιχες Δομές.

Ωφελούμενες της δράσης είναι: μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία, άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση. Οι ωφελούμενες της δράσης θα πρέπει να είναι εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Για την επιλογή των ωφελούμενων εκδίδεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., Α.Ε., βάσει της οποίας καλούνται οι ενδιαφερόμενες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *