Saturday , 20 April 2024

Αναλυτικά οι ημέρες καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ

Aπό τις 15 έως τις 17 Απριλίου θα καταβληθεί το πρώτο «κύμα» πληρωμών του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ, το οποίο αφορά εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, το δεύτερο «κύμα» πληρωμών θα αφορά το διάστημα 25 – 27 Απριλίου, ενώ το τρίτο «κύμα» θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε παράλληλα, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους έχουν περιθώριο υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως τις 10 Απριλίου.

Αντίθετα, η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της μείωσης του τζίρου εκπνέει στις 20 Απριλίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Δώρο Πάσχα, εξηγώντας ότι όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και δεν δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα λάβουν κανονικά το Δώρο έως τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη

Αντίθετα, όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ και εργάζονται σε επιχείρηση που έχει πληγεί από τον ιό, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα έως τις 30 Ιουνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *