Thursday , 18 April 2024

Αναρτώνται τα ποσά των δικαιούχων του Power Pass-Αύριο, Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές                 

Άρχισε από σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου η ανάρτηση των ποσών της οικονομικής ενίσχυσης (Power Pass) που θα λάβουν οι δικαιούχοι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς των νοικοκυριών που έχουν εκδοθεί το διάστημα 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, έχουν υποβληθεί συνολικά 2.952.778 αιτήσεις που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα ενώ αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου αναμένεται να γίνει και η καταβολή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,9 εκατ. δικαιούχων.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί να υπερβαίνει τα 30 ευρώ ενώ η συνολική ενίσχυση για το πρώτο εξάμηνο του 2022 δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *