Thursday , 24 April 2025

Δέσμευση Ανδρουλάκη για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Του Γ. Κατσιάνη

Την δέσμευση για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Από το το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης στις Κυκλάδες, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ειδικού ταμείου που θα επιστρέφει στο νησί το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων από τον αυξημένο ΦΠΑ για υποδομές ανάπτυξης ,κοινωνικής συνοχής και ανθεκτικότητας.

«Οδηγία του Συμβουλίου της ΕΕ επιτρέπει από την 1/1/2025 την επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου έως 30%. Για εμάς είναι δέσμευση. Μέχρι να πάμε στον μειωμένο συντελεστή, η διαφορά από τον υφιστάμενο μέχρι τον μειωμένο συντελεστή να επιστρέφει σε παρεμβάσεις για το κοινωνικό κράτος, την υγεία και την ανθεκτικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη στεγαστική κρίση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι είμαστε η χώρα όπου το μεγαλύτερο κόστος στο νοικοκυριό είναι το ενοίκιο.

“Αυτό συνέβη μέσα σε μια πενταετία. Γιατί κάποιοι νομίζουν ότι λύση είναι πολυκατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ότι λύση ανάπτυξης είναι η golden visa.Μια στις δύο άμεσες ξένες επενδύσεις δεν είναι παραγωγική, αλλά είναι real estate. Ανάπτυξη είναι να ξεπουλάμε την περιουσία των γονιών μας, τον εθνικό μας πλούτο; Και μέχρι πότε θα έχει ανθεκτικότητα αυτή η ανάπτυξη;”, δήλωσε με νόημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *