Friday , 19 April 2024

Ανησυχία και… αλαλούμ με τις κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Η έναρξη της σημερινής εφημερίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έγινε με επτά κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, που διαψεύδει κατηγορηματικά δηλώσεις για έλλειψη κλινών ΜΕΘ και επιλογές ασθενών.

Νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, δήλωσε ότι το νοσοκομείο, όπως το οποίο έχει εφημερία, αναμένει πολλές εισαγωγές, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι ‘’με τις συνθήκες αυτές οδηγούμαστε στο να υποχρεωθούμε στο να κάνουμε επιλογές ασθενών’’.

Εν τω μεταξύ, να θέσει στη διάθεση του υπουργείου Υγείας μια νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 50 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, προς χρήση τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για non Covid-19 περιστατικά αποφάσισε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η διάθεση των εν λόγω νοσηλευτικών κλινών (44 κλίνες νοσηλείας και 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας) έχει άμεση ισχύ και γνωστοποιήθηκε μέσω σχετικής δήλωσης στο υπουργείο Υγείας.  Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο το ΕΣΥ θα μπορέσει να αποφορτιστεί από τη νοσηλεία περίπου 450 ασθενών σε μηνιαία βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *