Thursday , 25 April 2024

Ανησυχία των γιατρών για τα κρούσματα το επόμενο 15νθήμερο – Μ.Παγώνη:”Δεν αποκλείεται σκληρό lockdown”

Φόβους για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο δεκαπενθήμερο εκφράζουν οι γιατροί, τασσόμενοι κάποιοι εξ αυτών κατά του ανοίγματος του click away και προοιωνιζόμενοι ακόμη και πιο σκληρό lockdown.
“Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα”, τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ. Η ίδια σχολίασε επίσης τα τρέχοντα μέτρα τονίζοντας ότι “δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω”, αναφέροντας μάλιστα περαιτέρω ότι “δεν αποκλείεται σκληρό lockdown”, ενώ επισήμανε ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων και υποστήριξε ότι το Click away και λοιπές δραστηριότητες πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα από την πλευρά της επισήανε ότι “όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό”, προσθέτοντας ότι “το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο” και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας και εκτίμησε ότι θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε μέσα στην Άνοιξη, ενώ ανέφερε επίσης ότι “φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *