Friday , 19 April 2024

Ανοίγει το λιανεμπόριο με μέτρα στις 5 Απριλίου (πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων) – Πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα

Άνοιγμα των καταστημάτων – πλην των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων – τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τη μέθοδο τόσο του click away, όσο και του click in shop, και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή με προκαθορισμένα ραντεβού και με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, επισήμανε ο κ.Χαρδαλιάς,οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Για τα καταστήματα ου θα ανοίξουν, εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση,

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε,ε πίσης, πως από το Σάββατο 4 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακου να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια. Τόνισε, μάλιστα, με έμφαση ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά από αυτο το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης. «Η ανακατανομή θα δώσει ανάσες και θα περιορίσει τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση η ατομική ευθύνη» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως και ότι στόχος είναι η αποφυγή πάρτι και συναθροίσεων.

Όσον αφορά, δε, τα σχολεία, είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα επαναξιολογηθεί το άνοιγμα για ορισμένες τάξεις από τις 12 Απριλίου, όπως και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Βασίλης Κικίλιας: Νέα ενίσχυση του ΕΣΥ – Έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για «μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία».

Τονίζοντας ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, ο υπουργός Υγείας συνέστησε προσοχή, και ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Οι μεταλλάξεις του ιού – όπως σημείωσε – είναι πολύ πιο μεταδοτικές, υπάρχουν δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά και γιαυτό κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών. 

Παράλληλα, ο κ.Κικίλιας ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε Covid Only από τις 7 Απριλίου, όπως και ότι δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ στο ΕΣΥ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *