Friday , 29 March 2024

Ανοίγουν αύριο τα τελωνεία των Ευζώνων και του Ορμενίου

Του Γ.Κατσιάνη

Το άνοιγμα του τελωνείου των Ευζώνων από αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την έναρξη του ελληνικού τουρισμού 2021, με τίτλο «Ανοίγουμε πανιά», ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι εκτός από το τελωνείο των Ευζώνων από αύριο τίθεται σε λειτουργία και το τελωνείο του Ορμενίου.

«Ο οδικός τουρισμός είναι σημαντικός ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στις προσδοκίες που υπάρχουν για την φετινή τουριστική περίοδο.

«Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού ενώ χαρακτήρισε «παραπλανητικά» τα όσα ειπώθηκαν πέρυσι ότι ο τουρισμός συνέβαλλε δήθεν στην αύξηση των κρουσμάτων. Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως είναι εφικτός ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. 

«Φέτος, η Ελλάδα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τις εταιρίες κρουαζιέρας. Τα πρωτόκολλα της κρουαζιέρας έχουν ελληνική υπογραφή. Συνεπώς, η κρουαζιέρα μπορεί να επιμηκυνθεί και Οκτώβριο και Νοέμβριο», επισήμανε και σημείωσε πως  σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να συμβάλλουν και οι αεροπορικές πτήσεις, ειδικά από τις ΗΠΑ.

«Οι πτήσεις της Delta αναμένεται να φέρουν Αμερικανούς τουρίστες και τον Οκτώβριο», υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *