Friday , 29 March 2024

Ανοίγουν τις επόμενες ημέρες τα σύνορα για τους Σέρβους, μετά το αλαλούμ των προηγούμενων ημερών

Του Γ. Κατσιάνη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την έλευση Σέρβων  επισκεπτών στη χώρα μας.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν από πλευράς σερβικών αρχών και Ελλήνων ξενοδόχων για την έκδοση ΦΕΚ, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων με τη Βουλγαρία, σύμφωνα με το οποίο παρατείνονταν ως τις 30 Ιουνίου η είσοδος στη χώρα μας «υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν», προκάλεσαν την μεταστροφή της κυβερνητικής στάσης.

Πληροφορίες από σερβικές πηγές, αναφέρουν ότι ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, όπου θα επιτρέπεται η επίσκεψη Σέρβων τουριστών στη χώρα μας.

«Τις προηγούμενες ημέρες, στείλαμε επιστολή στο υπουργείο Τουρισμού, με το οποίο ζητούμε να μας ενημερώσει τι θα γίνει με το θέμα της έλευσης Σέρβων επισκεπτών στη χώρα μας, χωρίς μέχρι σήμερα να λάβουμε κάποια απάντηση», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος.

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για «χτύπημα» στον τουρισμό και «μεγάλη δυσφήμιση» για τη Βόρεια Ελλάδα.

«Πώς θα κάνουμε προγραμματισμό όταν όλα αλλάζουν στο παρά πέντε και χωρίς προειδοποίηση», αναρωτιέται με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook,η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά και επισημαίνει πως «μετά από ώρες ταξιδιού (οι Σέρβοι) έφτασαν στα σύνορα και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος».

«Μετά από αυτό μάλλον δεν θα αποφασίσει να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα ούτε από τις βαλκανικές χώρες, τους επόμενους μήνες», υπογραμμίζει η κα Ξυπτερά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *