Saturday , 20 April 2024

Ανοδική η τιμή του Πασχαλινού Τσουρεκιού-Να ενταχθούν και τα ζαχαροπλαστεία στα μέτρα στήριξης ζητούν οι ζαχαροπλάστες της Θεσ/νίκης

Ακριβότερο θα είναι το φετινό Πασχαλιάτικο τσουρέκι για το “καλάθι της νοικοκυράς” είτε αυτό παρασκευαστεί στο σπίτι, λόγω των πρόσφατων μεγάλων ανατιμήσεων των αλεύρων, είτε αγοραστεί από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή αρτοποιείο της χώρας. Όπως μάλιστα επισημαίνει ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, πρέπει άμεσα να ανακοινωθούν από πλευράς της Κυβέρνησης οι κωδικοί (ΚΑΔ) των κλάδων που θα ενταχθούν στην στήριξη που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, καθώς προφορικά έγινε αναφορά μόνο στα αρτοποιεία και όχι και στα ζαχαροπλαστεία.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τις εκθέσεις ARTOZYMA και DETROP BOUTIQUE, καταρχάς ο κ.Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε από μόνος του στο συγκεκριμένο θέμα, της τιμής του φετινού τσουρεκιού, επισημαίνοντας σχετικά ότι “και στο τσουρέκι, το βασικό συστατικό είναι το αλεύρι”.

Η δε πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα μάλλον έχει αρχίσει και διαπιστώνεται στασιμότητα στο θέμα της περαιτέρω αύξησης των τιμών των αλεύρων, υπενθυμίζοντας πως, έτσι κι αλλιώς, σε πρόσφατη έρευνα, το ψωμί και τα αρτοποιήματα βρέθηκαν μόλις στην 19η θέση της λίστας των προϊόντων και υπηρεσιών, που απασχολούν τους καταναλωτές επειδή έχουν ακριβύνει.

Μιλώντας, πάντως, στo Thesseconomy ο κ.Παπαδόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να δοθούν-διευκρινιστούν άμεσα από την Κυβέρνηση οι κωδικοί των κλάδων επιχειρήσεων που θα τύχουν των πρόσθετων μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, καθώς έχει γίνει προφορικά αναφορά στα αρτοποιεία, όχι όμως και στα ζαχαροπλαστεία. Εφόσον ενταχθούν και τα ζαχαροπλαστεία στα μέτρα στήριξης εύλογα τα τιμολόγια θα διαμορφωθούν διαφορετικά και δεν θα περιλαμβάνουν σημαντικές αυξήσεις, καθώς κανένας επαγγελματίας δεν θέλει να επιβαρύνει τους πελάτες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *