Saturday , 27 April 2024

Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – “Υποτονική η αγοραστική κίνηση μετά το lockdown” λένε οι έμποροι

Σ.Ξανθοπούλου

Ανοικτά έως τις 18.00μμ είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων όμως δεν είναι ικανοποιημένοι από την αγοραστική κίνηση και επισημαίνουν ότι η σημερινή μέρα πήγε πολύ χειρότερα από άλλες Κυριακές που ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr o αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Καλογιάννης, τόνισε ότι “η αγορά εξακολουθεί να είναι υποτονική μετά το lockdown. Αν η Πολιτεία δεν ενισχύσει τη ρευστότητα δε θα υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ψωνίσει. Του λείπουν τα χρήματα και όχι οι μέρες για να κάνει τις αγορές του”.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της ζητά να μη λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές καθώς “η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου”.

Επίσης εκτιμά ότι “σε αυτή τη χρονική περίοδο η καταναλωτική δυνατότητα είναι χαμηλή και επιπλέον το περιβάλλον γίνεται δυσμενέστερο λόγω της έλλειψης τουρισμού. Οπότε, σύμφωνα με την ομοσπονδία, δεν ισχύει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα τονώσει την αγορά”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *