Friday , 29 March 2024

Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα – “Συνεχίζεται η υποτονικότητα μετά το lockdown” λένε οι έμποροι

Σ.Ξανθοπούλου

Ανοικτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11.00πμ-18.00μμ. Σε δηλώσεις του στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Καλογιάννης, τόνισε ότι ” δεν υπάρχει η κίνηση που υπήρχε άλλες φορές στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Δυστυχώς, συνεχίζεται η υποτονικότητα μετά το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν η Πολιτεία δε ρίξει χρήματα τόσο στους εμπόρους όσο και στους καταναλωτές, ας μην περιμένουμε ανάκαμψη της εμπορικής κίνησης. Τα 800 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα ήταν μια ανάσα αλλά όχι αρκετή για να ανακάμψει η αγορά”.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο κ. Καλογιάννης “οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν προϊόντα ενώ και το δυσμενές περιβάλλον στον τομέα του τουρισμού δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Οι καταναλωτές χρειάζονται χρήματα και όχι επιπλέον μέρες για να ψωνίσουν” επισημαίνει.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος με ανακοίνωσή της ζητά να μη λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές επισημαίνοντας ότι «η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου».

Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι με την κυριακάτικη εργασία επιτείνεται η ανασφάλεια στην εργασία και η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων, υπενθυμίζοντας ότι “μέσω του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, επιδιώκεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και οι μειώσεις των μισθών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *