Saturday , 20 April 2024

Ανοιχτά αύριο, Κυριακή, τα καταστήματα – “Χαμηλές πτήσεις” στην αγορά στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ανοιχτά θα είναι αύριο, Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Στην αγορά της Θεσσαλονίκης η κίνηση είναι σήμερα αυξημένη, ωστόσο συνολικά οι “πτήσεις” στην ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο σύμφωνα με τους καταστηματάρχες είναι χαμηλές και ο κόσμος περισσότερο ρωτάει και ψάχνει παρά αγοράζει, λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων που υφίστανται τα νοικοκυριά από το “μέτωπο” της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τους Εμπορικούς Συλλόγους τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και των Αθηνών είναι 11 π.μ. με 6 μ.μ.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει από την πλευρά του για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ όσες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ επιλέξουν να λειτουργήσουν, προτείνουν ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *