Friday , 19 April 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί μέχρι την Παρασκευή η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα

Καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στα ιατρικά διαγωνιστικά κέντρα θεωρούνται οι σημερινές συναντήσεις του πανελλήνιου συνδέσμου (Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) με συνδικαλιστικούς φορείς υγείας.

Αυτή την στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, μετά την χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

Στις τρεις το μεσημέρι, θα ακολουθήσει συνάντηση του συντονιστικού με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.

“Η ηγεσία του υπυοργείου Υγείας δεσμεύτηκε να εντάξει επιπλέον ποσό 30 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020, προκειμένου να μετριαστούν οι απώλειες των 55 εκατ. ευρώ από το clawback του β’ εξαμήνου”, δήλωσε το μέλος του Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ, Δημήτρης Γκανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΠΑΣΙΔΙΚ είναι να συνεχιστεί η απεργία μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου και από την Τρίτη 18 Ιουνίου να εξυπηρετούνται από τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα μόνο οι ιδιώτες ασθενείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *