Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί μέχρι την Παρασκευή η απεργία στα διαγνωστικά...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί μέχρι την Παρασκευή η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα

431
SHARE

Καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στα ιατρικά διαγωνιστικά κέντρα θεωρούνται οι σημερινές συναντήσεις του πανελλήνιου συνδέσμου (Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) με συνδικαλιστικούς φορείς υγείας.

Αυτή την στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, μετά την χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

Στις τρεις το μεσημέρι, θα ακολουθήσει συνάντηση του συντονιστικού με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.

“Η ηγεσία του υπυοργείου Υγείας δεσμεύτηκε να εντάξει επιπλέον ποσό 30 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020, προκειμένου να μετριαστούν οι απώλειες των 55 εκατ. ευρώ από το clawback του β’ εξαμήνου”, δήλωσε το μέλος του Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ, Δημήτρης Γκανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΠΑΣΙΔΙΚ είναι να συνεχιστεί η απεργία μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου και από την Τρίτη 18 Ιουνίου να εξυπηρετούνται από τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα μόνο οι ιδιώτες ασθενείς.

LEAVE A REPLY