Saturday , 20 April 2024

Αντιδήμαρχος Ρόδου: Ηθικόν ακμαιότατο, φυλάσσουμε Θερμοπύλες

Του Περικλή Γλενταδάκη

‘’Το ηθικό μας είναι ακμαιότατο, φυλάσσουμε Θερμοπύλες’’. Αυτό επισήμανε σε συνέντευξη του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης και πολιτισμού του δήμου Ρόδου, Κώστας Ταρατζιάς, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με αφορμή τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ‘’Oruk Reis’’ σε θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οπως επισήμανε, παρόμοιες καταστάσεις ζουν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Ρόδου γι’αυτόν το λόγο και αυτές τις ημέρες παραμένουν ψύχραιμοι και βρίσκονται σε ετοιμότητα.

‘’Μεγαλώσαμε με αυτές τις καταστάσεις’’, είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στο νησί τόνισε ότι λόγω του κορωνοϊού η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% το φετεινό καλοκαίρι με περισσότερους από 40.000 τουρίστες να έχουν επισκεφτεί τη Ρόδο.

‘’Πέρυσι είχαμε συνολικά 2,5 εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν. Φέτος βάλαμε στόχο τους 500.000. Λόγω του κορωνοϊού, της χτεσινής απόφασης της κυβέρνησης να κλείνουν στις 12 το βράδυ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο δήμο Ρόδου, αλλά και των καταστάσεων με την Τουρκία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα’’, τόνισε ακόμα ο Κ. Ταρατζιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *