Friday , 29 March 2024

Αντιπεριφερειάρχης Β.Αιγαίου: “Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει την επίταξη με τα ΜΑΤ ας το κάνει. Ας έρθουν κλούβες να χτυπήσουν τον κόσμο”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

“Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν πείθει κανέναν πια” επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Άρης Χατζηκομνηνός μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον Βασίλη Κοντογουλίδη.

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το σχέδιο της κυβέρνησης να επιτάξει χώρους για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να μεταφερθεί ο κόσμος εκεί από όπου προέρχεται. “Αν το 90% δεν είναι πρόσφυγες να πάνε πίσω” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

“Δεν φυλάσσονταν τα σύνορα έως τώρα; Γιατί δεν επιταχύνονται οι διαδικασίες ασύλου; Πώς θα γίνουν οι αυξημένες επιστροφές αν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να μεταφέρει κόσμο εκεί από όπου προέρχεται;” διερωτήθηκε ο κ. Χατζηκομνηνός.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου σημείωσε ότι εάν το 90% δεν είναι πρόσφυγες πρέπει να πάει στον τόπο από όπου προέρχεται και να μη μεταφερθεί στην ηπερωτική Ελλάδα. “Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός της Λέσβου είναι 90.000 και οι πρόσφυγες είναι 30.000 εκ των οποίων οι 22.000 είναι Αυγανοί” σημείωσε ο κ. Χατζηκομνηνός.

Στο ερώτημα πώς θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία των νησιών από εδώ και πέρα ο αντιπεριφερειάρχης Β.Αιγαίου σημείωσε “είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να επιβάλει την επίταξη με τα ΜΑΤ; Ας ετοιμαστεί να το κάνει. Ας έρθουν κλούβες να χτυπήσουν κόσμο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *