Friday , 29 March 2024

Αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, ζητά από τον πρωθυπουργό η ΟΕΕΘ

Έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, απευθύνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Ομοσπονδία τονίζει πως το οικονομικό πλήγμα για την πόλη από την ακύρωση της διοργάνωσης υπολογίζεται σε 40-50 εκατ. ευρώ.

«Κρίνουμε λοιπόν ως οφειλή της Πολιτείας, την αξιοποίηση μέρους του κονδυλίου της Ε.Ε για τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης»,τονίζεται στη σχετική επιστολή της ΟΕΕΘ και σημειώνεται πως η οικονομική ενίσχυση «θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα στον επαγγελματία και όχι έμμεσα με κάποιον δανεισμό, όπου πολλές φορές οι δανειολήπτες αναγκάζονται να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους, με αποτέλεσμα η ‘στήριξη’ να είναι ανώφελη».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως θα πρέπει «να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα και για τους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι βλέπουν μέρα με την ημέρα τις επιχειρήσεις τους να σβήνουν».

«Μόνο έτσι θα καταφέρει η οικονομία να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει», καταλήγει η επιστολή της ΟΕΕΘ.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *