Thursday , 28 March 2024

Αντ. Σαουλίδης: “Τα έργα που υπόσχεται η ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση”

«Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, ή μια κυβέρνηση προγραμματικής προοπτικής ή μια κυβέρνηση μονοκομματικής ασυδοσίας», τόνισε μιλώντας στο STATUS FM ο Αντώνης Σαουλίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πως «αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση ασυδοσίας. Ενός ανέλεγκτου πρωθυπουργού. Ενός πρωθυπουργού που κινείται διαρκώς στο σκοτάδι και δεν αποκαλύπτει τίποτα. Ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που οριακά κινούνται πάντοτε αντιθεσμικά».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος χώρος που εισφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας ένα διαφορετικό παράδειγμα. Αυτό το οποίο λέμε πριν τις εκλογές θα το κάνουμε πράξη και μετά. Το ”άλλα πριν και άλλα μετά” ίσχυσαν σε προηγούμενες εκλογές. Με έναν πρόεδρο που είναι 43 ετών και ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα που έχει στην πλειοψηφία του νέα πρόσωπα, ερχόμαστε να εισφέρουμε κάτι διαφορετικό και δεσμευόμαστε αυτό που λέμε πριν θα το κάνουμε και μετά», συμπλήρωσε για τις εκλογές ο κ. Σαουλίδης, με αφορμή την προγραμματική συμφωνία που πρέπει να προηγηθεί της συζήτησης του προσώπου για πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο πολιτικό πρόγραμμα. Αν δεν συμφωνήσουμε πώς θα πάμε στο επίπεδο των προσώπων; Το ζήτημα της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Τι έκανε για τη δημόσια υγεία ο Πρωθυπουργός τέσσερα χρόνια τώρα; Κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να απαξιωθεί και κομμάτι κομμάτι μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα. Πριν από δύο χρόνια κάηκε η κλινική στο Παπανικολάου, έχει αποκατασταθεί; Δημιούργησαν δέκα κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν; Το ίδιο και στο Ιπποκράτειο», ανέφερε χαρακτηριστικά βάζοντας στην συζήτηση ατζέντα Θεσσαλονίκης.

Τέλος, συνεχίζοντας την ανάδειξη θεμάτων για την πόλη, κάλεσε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ να αναφέρει ένα έργο που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη το 2019, ψέγοντάς τον για την κατάσταση που παρέδωσαν τον ΟΑΣΘ και το Μετρό.

Παράλληλα κατηγόρησε και τη ΝΔ για την έλλειψη οδηγών στον ΟΑΣΘ αλλά και για το χρόνο παράδοσης του Μετρό.

«Γιατί όλα αυτά που προαναγγέλλει η κυβέρνηση για το καλό της Θεσσαλονίκης δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση;», αναρωτήθηκε με νόημα αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *