Thursday , 25 April 2024

Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας: Υποχρεωτική η σύμβαση εργασίας για όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Του Γ. Κατσιάνη

«Χαστούκι» για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα και την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ΚΣΣΕ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Είχε προηγηθεί το υπόμνημα της ΠΟΞ (βλέπε «Κόκκινο πανί» για τους ξενοδόχους η εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι, σε ρόλο διαιτητή το ΑΣΕ | Thesseconomy), με το οποίο χαρακτήριζε «λάθος» την επέκταση της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

«Η εξέλιξη αυτή είναι μια δικαίωση του αγώνα  της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, που ούτε στιγμή δεν τα παρατήσαμε, ακόμα κι όταν κάποιοι μας έλεγαν πως δεν έχουμε ελπίδες. Κλειδί της επιτυχίας αυτής ήταν τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που καταθέσαμε στο ΑΣΕ αλλά και η μεγάλη συνδικαλιστική συσπείρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα συνδικάτα τους», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση εργασίας, οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα κυμαίνονται στο εξής από 792-863,83 ευρώ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *