Thursday , 28 March 2024

Αξιοποίηση του Ολύμπου και αναβάθμιση των λιμανιών της Πιερίας ζητά το επιμελητήριο

«Η αξιοποίηση του Ολύμπου αποτελεί την μεγαλύτερη και πλέον πολύπλοκη πρόκληση για το σύνολο των φορέων του Νομού Πιερίας αλλά και για το σύνολο της χώρας», υποστήριξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

“Ο Όλυμπος αποτελεί το ισχυρότερο brand name μας. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή όλων των προϊόντων της γης του Ολύμπου να μπορούν άμεσα με απλές και σύντομες διαδικασίες να φέρουν την ένδειξη «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε)”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα παρέχει τη δυνατότητα στους παραγωγούς, να κατοχυρώσουν επώνυμα την ποιότητα και μοναδικότητα των προϊόντων του Ολύμπου, αναδεικνύοντας τα προϊόντα της περιοχής μας σε άριστους πρεσβευτές του τόπου μας.

Για τις παρυφές του Ολύμπου, πρότεινε τη δημιουργία μυθικού θεματικού πάρκου, αλλά και «τη δημιουργία παραπλεύρως του βουνού, ενός τελεφερίκ, όπου από την παραλία ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα, μέσα σε λίγα λεπτά να απολαύσει το μεγαλείο και την ομορφιά του Ολύμπου”.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε και στην ανάγκη να αναβαθμιστούν τα λιμάνια της Πιερίας. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ζήτησε να γίνει “σοβαρή και υπεύθυνη” ανάπλαση των λιμανιών της περιοχής, όπως είναι της Παραλίας, του Πλαταμώνα, του Κίτρους. Σε κάποια από τα οποία χρειάζεται να γίνει τακτοποίηση των αδειών τους, να γίνουν έργα υποδομής και παρεμβάσεις, για την αποκατάσταση της ομαλής τους λειτουργίας, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση όχι μόνο των λιμανιών αλλά και όλης της Πιερίας” υποστήριξε, τονίζοντας οτι η αναβάθμιση των λιμένων του νομού θα ενισχύσει τον τουρισμό στην Πιερία.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε και στην καμπάνια του Επιμελητηρίου Πιερίας με τίτλο “Διακοπές στην Πιερία. Πού αλλού;”. Όπως είπε “στόχος μας μεταξύ άλλων να κεντρίσουμε και το ενδιαφέρον των Αθηναίων κατοίκων που σε περίπου τρεις ώρες μπορούν να βρεθούν στα μέρη του νομού μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *