Friday , 19 April 2024

Απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων σήμερα οι λογιστές

Εσφαλμένες εγκύκλιοι, δυσλειτουργίες στις πλατφόρμες, ασαφείς οδηγίες, γρίφοι και παγίδες από τα οικονομικά υπουργεία και την ΑΑΔΕ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και καλεί τα μέλη της σε αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων σήμερα.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, “όλοι οι συνάδελφοι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανταποκρίθηκαν στο έπακρο στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες της πανδημίας. Μελετώντας συνεχώς νέες εγκυκλίους και εφαρμοστικούς νόμους με ασάφειες, ερχόμενοι αντιμέτωποι με νέες πλατφόρμες γεμάτες ελλείψεις, κατάφεραν και εξυπηρέτησαν το σύνολο των πολιτών, κρατώντας όρθια την οικονομία και την κοινωνία.Το ποτήρι ξεχείλισε. Η κατάσταση αυτή έχει εξουθενώσει σωματικά και ψυχικά όλους τους συναδέλφους”.

Όπως επισημαινει η ΠΟΦΕΕ “ο κλάδος δέχεται ένα νέο “μπαράζ” δηλωτικών υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες, γεγονός που οδήγησε τον κλάδο σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *