Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

319
SHARE

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, αποφάσισε η Περιφερειακή ΕΡνότξτα Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση-ανακοίνωση, που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, πρόκειται για “απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στις περιοχές: α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής , β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά, γ) Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Κάκαβος μέχρι την Τετάρτη 14.08.2019 και ώρα 7.00 το πρωί”.

Για την εφαρμογή του μέτρου η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής δηλώνει ότι αποδέχεται τον εξής σχεδιασμό της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου :

-Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

-Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.

-Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

-Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου

LEAVE A REPLY