Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ-Ποιες υπηρεσίες δεν θα παρέχονται

Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ-Ποιες υπηρεσίες δεν θα παρέχονται

520
SHARE

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από το Σάββατο 8 Αυγούστου οι υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας.

Αφορμή στάθηκε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία «…επιτρέπεται σε υπαλλήλους ΚΕΠ, κλάδου διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών (ΔΥΠ), τα οποία λειτουργούν σε δημοτικές ενότητες με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους, να ανατίθενται καθήκοντα του κλάδου Διοικητικού-Οικονομικού ή καθήκοντα συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών του δήμου».   

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία σωματείων εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ), ζητά να καταργηθεί «η νέα διάταξη για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν.4714/2020 (148Α), που ουσιαστικά καταργεί τον κλάδο Δ.Υ.Π. των υπαλλήλων που στελεχώνουν τα ΚΕΠ και γράφει μαύρη σελίδα στα χρονικά του θεσμού».

Επιπλέον, η ΠΟΣΕΚΕΠ καλεί τους εργαζόμενους να απέχουν από τα καθήκοντα «εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του προγράμματος MyKepLive και από τη διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης περί αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία σε ισχύ».

LEAVE A REPLY