Friday , 19 April 2024

Αποζημίωση από την ΕΛ.ΑΣ διεκδικεί ιδιοκτήτης περιπτέρου στη Θεσσαλονίκη

Αποζημίωση από την Ελληνική Αστυνομία διεκδικεί ιδιοκτήτης περιπτέρου στη Θεσσαλονίκη, λόγω των υλικών ζημιών που προκάλεσε η πρόσκρουση οχήματος της ΟΠΚΕ στο σημείο που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Σάββα Παρασκευά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης, υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας έπεσε πάνω στο περίπτερο που διατηρεί επί της οδού Εγνατίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στο ψυγείο με τα αναψυκτικά.

«Η ζημιά είναι γύρω στα 500-600 ευρώ», δήλωσε ο περιπτερούχος.

Την επόμενη ημέρα, ο κ. Παρασκευάς απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να λάβει αποζημίωση από την ζημία που υπέστη το περίπτερο.

«Με ενημέρωσαν ότι επειδή δεν υπάρχει ειδικός πραγματογνώμονας, θα γίνει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για να λάβω το ταχύτερο δυνατόν την αποζημίωση που δικαιούμαι», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς, σημειώνοντας πως μπορεί να περάσει και ένας μήνας για να λάβει τα χρήματα που δικαιούται.

«Θα πρέπει να πληρώσω την ζημιά από την τσέπη μου, διότι το ψυγείο είναι απαραίτητο για την λειτουργία του περιπτέρου», υπογράμμισε. «Αποτελεί   θέμα ηθικής τάξης η άμεση αποκατάσταση του πληγέντα συναδέλφου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *