Friday , 29 March 2024

Απολογήθηκε ο 88χρονος ιερέας που σκότωσε αδέσποτη γάτα – Ισχυρίζεται ότι…έφταιγε το ζώο….

Με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα καιανακριτή, ο 88χρονος συνταξιούχος ιερέας που το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σκότωσε με ραβδί μία αδέσποτη γατούλα και στη συνέχεια έβαλε το άψυχο κορμί της σε σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς είδε την πράξη του νεαρός που απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Ο 88χρονος απολογήθηκε χθες ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου, μετά από αδιαθεσία που ισχυρίστηκε ότι νιώθει την επόμενη ημέρα από το περιστατικό και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το ζώο, αλλά ότι η γάτα του επιτέθηκε αιφνιδίως ενώ ο ίδιος περπατούσε στην αυλή του με ένα σκουπόξυλο στα χέρια και εκείνος την χτύπησε στην προσπάθειά του να την αποφύγει….

Ο ιερέας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ζωοκτονίας, η οποία τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Εναντίον του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πατήρ Επιφάνιος Οικονόμου, καταδίκασε το περιστατικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *