Thursday , 18 April 2024

Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» – Συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου για τη λειτουργία των εκκλησιών

Απομακρύνεται το σενάριο για το «Πάσχα στο χωριό», με την κυβέρνηση να μην επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο το σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Άλλωστε οι ειδικοί δεν έχουν δει τα δεδομένα να βελτιώνονται, κάτι που θα επέτρεπε ίσως την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος το Πάσχα, αν θα επιτρέπονται ή όχι οι μετακινήσεις εκτός Νομού. 

Ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε γνωστό πως η επιτροπή των ειδικών θα αξιολογήσει την υγειονομική κατάσταση  και θα κάνει τις εισηγήσεις της. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα είναι αυτή που λάβει και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Άλλωστε, οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί στη μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των νομών και καλούν τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή. Χαρακτηρηστικά η κα. Ελένη Γιαμαρέλου τάχθηκε κατά των διαπεριφερειακών μετακινήσεων «όταν μόλις την Κυριακή είχαμε 500 εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν εκατέρωθεν συμβιβασμοί και θεωρείται αρκετά πιθανός ο εορτασμός της Ανάστασης νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

«Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΔΙΣ και μετά την ολοκλήρωσή της αναμένεται να ανακοινωθεί το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *