Friday , 26 April 2024

Απουσίες υπαλλήλων και… χαρτομάνι κατέγραψε η «έφοδος» Χατζηδάκη σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ

Του Γ. Κατσιάνη

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας, ο κ. Χατζηδάκης είδε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος φορέας με τις «…φωτογραφίες, τα ατελείωτα αρχεία με στοιχεία των ασφαλισμένων αλλά και τις σακούλες που μεταφέρονται από κατάστημα σε κατάστημα με διαφορά επίσημα έγγραφα, παραπέμποντας στη δεκαετία του ‘60 και του ‘70(!)», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό.

Όσον αφορά την τηλεφωνική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, για την οποία υπήρξε και παρέμβαση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ προς τους εργαζόμενους, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η ενεργοποίηση δύο αριθμών τηλεφώνου ανά κατάστημα για το κοινό δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Οι δύο υπάλληλοι που είναι χρεωμένοι με αυτό έχουν παράλληλα και άλλες δουλειές. Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ήδη τηλέφωνα άλλων επιμέρους υπαλλήλων τα οποία χρησιμοποιούν αλλά σε πολλές περιπτώσεις χωρίς επιτυχία. Είτε διότι οι υπάλληλοι έχουν άλλες δουλειές, είτε διότι φαίνεται ότι ορισμένοι δεν κάνουν πάντοτε σωστά τη δουλειά τους», υπογράμμισε και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο, «με 24ωρη λειτουργία και δωρεάν κλήσεις των πολιτών».

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης διαπίστωσε πως από το σύνολο των 35 υπαλλήλων, εργάζονταν οι 21 στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, σχολιάζοντας πως «παρότι βεβαίως υπήρχαν ασθένειες και άδειες… θα περίμενα περισσότερους παρόντες» και έστειλε το μήνυμα ότι «όσοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *