Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα η 37χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και 18 ακόμη άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα προστασίας και απάτης σε βάρος του δημοσίου. Η αξιωματικός της αστυνομίας δεν είναι η μόνη ένστολη που κατηγορείται, καθώς ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τρεις ειδικοί φρουροί που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Ο ρόλος της 37χρονης αστυνομικού
Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αξιωματικός, αστυνόμος Β’, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος και να ήταν η μόνη από τους ένστολους κατηγορούμενους που είχε άμεση επαφή με τον φερόμενο ως αρχηγό. Εντύπωση μάλιστα έχει προκαλέσει το γεγονός πως το 2019 είχε βραβευτεί από την τότε υπουργό Προστασίας Όλγα Γεροβασίλη ως η «αστυνομικός της χρονιάς». Αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, υπηρέτησε στην Οικονομική Αστυνομία και στη συνέχεια μετατέθηκε στη διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούσε πολλούς μήνες τη δράση του κυκλώματος. Η 37χρονη αστυνομικός και πτυχιούχος Νομικής είχε ραντεβού τον περασμένο Οκτώβριο με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος σε ένα μαγαζί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων την παρακολουθούσαν. Επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο κατάστημα, ζητώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης γνώριζε τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος και τον ενημέρωσε, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και η αστυνομικός, η οποία στη συνέχεια φέρεται να περιόρισε τις κινήσεις της.
Από 800 – 2.500 ευρώ η «ταρίφα»
Το «στρατηγείο» του κυκλώματος φέρεται πως είχε στηθεί σε κτίριο στη λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου οι 3 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται, φέρονται να έκαναν βάρδιες φύλαξης, ενώ παράλληλα μετέφεραν σε φακέλους για λογαριασμό της οργάνωσης. Το κύκλωμα φέρεται ότι πουλούσε προστασία σε τουλάχιστον 5-6 χαρτοπαικτικές λέσχες, από τις οποίες κάθε 1η και 15 του μήνα έπαιρναν τα χρήματα, ενώ ενημέρωναν για τους επικείμενους ελέγχους στους οίκους ανοχής. Τα χρήματα που φέρονται να πλήρωναν οίκοι ανοχής και λέσχες στην εγκληματική οργάνωση, δύο φορές τον μήνα, κυμαίνονταν από 800 έως 2.500 ευρώ. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, η φερόμενη εγκληματική οργάνωση ίδρυε εικονικές εταιρείες με τις οποίες έκανε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εξαπατούσε το δημόσιο με την είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ, μέσω των εικονικών συναλλαγών που έκαναν. Ο 58χρονος φερόμενος ως αρχηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κρήτη κι έχει υπέρογκες οφειλές. Υπαρχηγός φέρεται να είναι ένας 55χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.