Tuesday , 23 April 2024

Από εβδομάδα σε εβδομάδα το πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ στα γυμναστήρια, εδώ και έξι μήνες!

Του Γ. Κατσιάνη

Θολό παραμένει το τοπίο ως προς την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται στα πρόθυρα της απόγνωσης καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές, εδώ και έξι μήνες! 

Παρά την δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την ένταξη των γυμναστηρίων σε πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

«Το πρόγραμμα επρόκειτο να εξαγγελθεί την Μεγάλη Τρίτη, στη συνέχεια μετατέθηκε για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα», δήλωσε στο thesseconomy.gr o γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κώστας Κοπαρανίδης.

«Ατυχείς οι δηλώσεις Γεωργιάδη»

 Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζει «ατυχείς» τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι «κάποιοι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια».

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ως το μοναδικό κλαδικό θεσμικό όργανο αναγνωρισμένο από την Πολιτεία, το οποίο εκφράζει την συντριπτική πλειονότητα των γυμναστηρίων, ξεκαθαρίζει απερίφραστα ότι από την επιβολή του δεύτερου κύκλου υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων με απόφαση της Κυβέρνησης, τάχθηκε και παραμένει προσηλωμένος στην επίσπευση της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *