Friday , 29 March 2024

Από την Κυριακή αρχίζουν οι εμβολιασμοί έξω από ναούς και πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Kινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή 29 Αυγούστου. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΪ. “Όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, όσοι εμβολιάζονται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, θα επιστρέφουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα, και θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος με testing των συμπολιτών μας που έχουν καθυστερήσει για να μην κινδυνεύουμε, αυτό είναι θεμιτό” τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είπε ότι η επιτροπή βιοηθικής έχει ήδη καταλήξει ότι θα πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι. “Η συντριπτική πλειονότητα γιατρών -πάνω από 95%- έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές” επεσήμανε. Για τους υγειονομικούς που αντιδρούν, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για “κάποιους συνδικαλιστές, μια ισχνή μειοψηφία” και πρόσθεσε ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, αλλά και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί. “Είναι η μεγάλη πλειονότητα αυτοί που έχουν εμβολιαστεί στον ιδιωτικό τομέα” εξήγησε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η οργανωμένη Πολιτεία μπορεί να εντοπίσει ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί στον ιδιωτικό τομέα και να τους επιβάλλει κυρώσεις, σημείωσε: “πάντα μπορεί η πολιτεία να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα αλλά και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ”.

Τέλος, επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Όπως είπε “οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών έχουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά” τόνισε ότι 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *