Friday , 26 April 2024

Από την Μεγάλη Τετάρτη το επίδομα των 800 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες-Δείτε ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Πρόωρη…Ανάσταση θα κάνουν την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, με την καταβολή του  επιδόματος των 800 ευρώ.                                                                                                     

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που πλήττονται και υπολειτουργούν λόγω κορωνοϊού, μπορούν βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) να θέτουν εργαζόμενους σε αναστολή μέχρι και τη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που δεν πρόλαβαν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου να υποβάλλουν δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» έχουν προθεσμία  μέχρι τις 20 Απριλίου να το κάνουν.                                                                      

Να σημειωθεί ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr υποβάλλουν δήλωση οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή  ή υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ και έχουν τεθεί σε αναστολή από τους εργοδότες τους καθώς και οι άνεργοι που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν το διάστημα 1- 20 Μαρτίου.

Νέοι ΚΑΔ για το επίδομα των 800 ευρώ   

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να εντάξει και άλλους επαγγελματίες στη λίστα των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ.                 

Ειδικότερα, πρόκειται για καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, οικοδόμοι, ωρομίσθιοι, ιεροψάλτες, φορτοεκφορτωτές, εργαζόμενοι Helexpo, μουσικοί, ηθοποιοί, ταξιθέτες καθώς και εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες και επίσχεση εργασίας.                                                                                                                                     

Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *