Friday , 26 April 2024

Από τον Πανάγιο Τάφο το Άγιο Φως το απόγευμα στην Ελλάδα –Στις 9.15 μ.μ. αναμένεται στη Θεσσαλονίκη

Με την πτήση GQ388 αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός απόψε στις 21:15 το βράδυ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Η πτήση θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 20:20 μ.μ. για να μεταφέρει το Άγιο Φως στην πόλη του Βορρά. Ανάλογες πτήσεις θα γίνουν και προς άλλες περιοχές για να φτάσει το αναστάσιμο φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις 7.30 μ.μ. στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Ειδική πτήση αναχώρησε το πρωί από την Αθήνα για να φέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγάπης. Στο αεροσκάφος επέβαινε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 16.30 το απόγευμα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’ με τον οποίο θα έχει συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 19:30 μ.μ. και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η διανομή του αεροπορικώς σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *