Friday , 19 April 2024

Από το 2021 στο…2024 οι εκλογές στα επιμελητήρια;

Του Γ. Κατσιάνη

Φουντώνουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες που κάνουν λόγο για νέα αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσανατολίζεται στη μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών κατά έξι μήνες και συγκεκριμένα για το καλοκαίρι του 2024!

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά αναβολή στην διενέργεια των εκλογών στα επιμελητήρια της χώρας.

Δεν γνωρίζω το σκεπτικό με το οποίο η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σενάριο, όπως δεν πιστεύω ότι ασκούνται πιέσεις από ορισμένες διοικήσεις για επιμήκυνση της θητείας τους.

Για την ιστορία, να θυμίσω ότι οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Δεκέμβριο του 2021.

Ωστόσο, με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου του 2021, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά  διεξαγωγής των εκλογών για το διάστημα 15-22 Νοεμβρίου 2022.

Μετά την πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας “πάγωσαν” εκ νέου την εκλογική διαδικασία στα επιμελητήρια, μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για τον Δεκέμβριο του 2023.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι κερδισμένες είναι οι νυν διοικήσεις των επιμελητηρίων, οι οποίες κατάφεραν να επιμηκύνουν την θητεία τους κατά 18 μήνες και ενδεχομένως κατά δύο χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *