Friday , 29 March 2024

Αρνητικό για κορονοϊό το κρούσμα στη Θεσσαλονίκη-Δύο κρούσματα και στη Βρετανία-Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στην Κίνα

Αρνητικά ήταν τελικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο για μεσήλικα, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την πόλη Oυχάν- το επίκεντρο της επιδημίας στην Κίνα- και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο 60χρονος ζήτησε με δική του πρωτοβουλία ιατρική φροντίδα από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού – καθώς εμφάνισε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και τέθηκε αυτόματα σε καραντίνα.

Μπορεί, ωστόσο, να βγαίνει, τουλάχιστον προς το παρόν η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Ελλάδα από τον χάρτη ανάπτυξης του νέου ιού, αλλά προστέθηκε η Βρετανία, όπου επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα. Αναλυτικότερα, δύο άνθρωποι στη Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε αξιωματούχος υγείας στην Αγγλία, επιβεβαιώνοντας τα πρώτα κρούσματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία ήδη νοσηλεύονται, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά τους ή με το πού δέχονται ιατρική φροντίδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου ιού στην Κίνα ανέβηκε στα 9.692 άτομα, με τη μετάδοσή του να συνεχίζεται ταχύτατα, παρά τις εντατικές προσπάθειες των αρχών να σταματήσουν την εξάπλωση. Από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας, που προκαλεί ο ιός, έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι σε όλη την Κίνα, η οποία βλέπει τη μία μετά την άλλη τις χώρες να απομακρύνουν υπηκόους τους από το έδαφός της, να εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες και να αναστέλλουν πτήσεις ή και να απαγορεύουν προσωρινά την είσοδο Κινέζων τουριστών στο δικό τους έδαφος.

Κρούσματα του ιού έχουν επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και πλέον – όπως προαναφέρεται – και η Βρετανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *