Thursday , 18 April 2024

Αρχίζουν τα γυρίσματα της 1ης χολυγουντιανής ταινίας και η κατασκευή κινηματογραφικών studio στη Θεσ/νίκη-Επίσημες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής αρχίζουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην αφετηρία περνά και η κατασκευή των στούντιο εταιρείας του Hollywood στη Θέρμη.

Όπως ανακοινώθηκε, αναλυτικότερα, σήμερα στο περιθώριο της υπογραφής των συμφώνων συνεργασίας για τη σύμπραξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν όλες οι προεργασίες, λύθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και αρχίζει τους επόμενους μήνες η κατασκευή των στούντιο χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τις επόμενες μέρες αρχίζουν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Hollywood. Σύμφωνα με την ΠΚΜ, “πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή μας, που βάζει για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών και σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη έπαιξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, της πρώτης Περιφέρειας που ιδρύει Film Office στην Ελλάδα”.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή στο εγχείρημα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Πάνο Κουάνη και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *