Saturday , 20 April 2024

Ασταθής μέχρι στιγμής ο Μάιος – Η Παρασκευή (5/5) η πιο βροχερή ημέρα – Η Δευτέρα (8/5) η πιο… δροσερή

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στη χώρα μας με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν διαστήματα με βελτίωση του καιρού αλλά οι εναλλαγές με βροχές και καταιγίδες θα είναι πολύ γρήγορες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 – 23 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερή Παρασκευή

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/5) στη Δυτική Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, 5/5, σημειώθηκε στα Χανιά (θέση Ακρωτήρι) με 84 mm. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής της ίδιας μέρας καταγράφονται στις παρακάτω περιοχές: Άγιοι Πάντες Χανίων στα 83 mm, στη Σέττα Ευβοίας 82 mm, στις Βρύσες Χανίων 75 mm, στη Στενή Ευβοίας 58 mm, στο χωριό Κάμποι Κεραμιών Χανίων και στο χωριό Μακρυκάπα Ευβοίας 38 mm και στη Γλώσσα Σκοπέλου 37 mm.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες
Χαμηλές και για την εποχή είναι και οι θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί τις πρώτες μέρες του Μαΐου στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε χθες Δευτέρα (8/5) στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας και ήταν στους 3,2 βαθμούς Κελσίου. Επίσης οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν χθες είναι: στους 3,8 βαθμούς στο Καρπενήσι-Βουτύρο, στη Βλάστη Κοζάνης ο υδράργυρος έφτασε στους 4,3 βαθμούς Κελσίου, στη Βωβούσα Ιωαννίνων και στην Τρίπολη η θερμοκρασία ήταν στους 4,6 βαθμούς, στη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Τζερμιάδο Λασιθίου στους 4,7 βαθμούς και τέλος στο Μεσόβουνο Κοζάνης και στο Περτούλι Τρικάλων το θερμόμετρο έδειξε 5,4 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *