Saturday , 20 April 2024

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών – Συνεργοί μητέρα με τον ανήλικο γιο της

τύπημα στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών κατάφεραν οι άνδρες του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία ήταν πλήρως οργανωμένη και στελεχωμένη. Κάθε μέλος είχε από έναν συγκεκριμένο ρόλο. Στην ομάδα υπήρχε ως μέλος της ακόμα κι ένας ανήλικος. Συνελήφθησαν τρεις έλληνες άνδρες 29, 22 και 17 χρόνων αντίστοιχα καθώς και δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 39 ετών επίσης από την Ελλάδα.

Και ανήλικος στην ομάδα
Ο 29χρονος, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ομάδας, με συνεργούς την 36χρονη σύντροφό του και τον 17χρονο γιο της προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και φρόντιζαν για την αποθήκευση και μεταφορά τους, με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα και κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Χθες το πρωί (7/1) εντόπισαν στην περιοχή των Μαλγάρων Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος και η 36χρονη. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κρυμμένα στην ταπετσαρία της πόρτας 12 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρος 6.003 γραμμαρίων. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν επίσης κομμάτια υφασμάτων που είχαν εμποτίσει με πιπέρι έτσι ώστε να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό των ναρκωτικών από τους αστυνομικούς σκύλους .
Ο 29χρονος με την 36χρονη και το νεαρό είχαν εντοπιστεί χθες σε περιοχή της Αττικής και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι όπου διέμεναν αλλά και σε άλλους δύο χώρους, εκ των οποίων τον ένα χρησιμοποιούσαν ως τόπο απόκρυψης των παράνομων ουσιών (καβάτζα), εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα καθώς και χρηματικά ποσά. Σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τα Πλημμελειοδικεία Θεσσαλονίκης και Ξάνθης για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, ενώ ο 29χρονος, ο 22χρονος αλλά και ο 17χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική ομάδα – συμμορία και κατά περίπτωση για πλαστογραφία και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *