Του Γ. Κατσιάνη
Για να καταλάβει κανείς την σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη της περιφέρειας, θα φέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Η πρώτη περίπτωση αφορά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια έναντι 3,27 δισ. ευρώ.
Η σχετική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της αναδόχου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπογράφτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2024 και κυρώθηκε από την Βουλή στις 3 Οκτωβρίου του 2024, δηλαδή σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων!
Η δεύτερη περίπτωση αφορά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για 35 χρόνια έναντι 1,496 δισ. ευρώ.
Οι υπογραφές μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της αναδόχου κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-EGIS PROJECTS S.A., «έπεσαν» στις 29 Μαρτίου του 2024.
Ωστόσο, 17 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την εκτίμηση των υπευθύνων να μεταφέρει το πέρας της παραχώρησης στα τέλη του 2025.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν