Thursday , 18 April 2024

Αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή” όσον αφορά την αντικατάσταση Ψυγείων

Αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή” με προσθήκη που έγινε στην σχετική πλατφόρμα, όσον αφορά τα προς ανακύκλωση ηλεκτρικά ψυγεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω προσθήκη, μπορούν να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος και ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 , ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα και – όπως επισημαίνεται – “η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής”.

Ήδη η πλατφόρμα www.allazosyskevi.gov.gr δέχεται αιτήσεις από τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7 και 8 για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και σύμφωνα με πληροφορίες υποβάλλεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ η διαδικασία είναι απλή καθώς απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του Taxisnet και ο αριθμός παροχής ρεύματος. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Ιουλίου ενώ, οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 135 έως 710 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *