Friday , 29 March 2024

Αυξημένες 250.000 επικουρικές συντάξεις στις 2 Ιουνίου

Στις 2 Ιουνίου συνολικά 250.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

«Δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει, καθώς συνεργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε, επίσης, ότι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε 250.000 συνταξιούχους, τονίζοντας ότι, στις 2 Ιουνίου, που θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μικτά. Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους. “Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές” τόνισε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *