Friday , 29 March 2024

Αυτά είναι τα κυβερνητικά μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Δέσμη πέντε μέτρων για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη αποφασίστηκε στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου το μεσημέρι υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Τα άμεσα μέτρα αφορούν την εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, την άμεση  έναρξη των εργασιών καθαρισμού των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών,την προσθήκη κονδυλίων για τα αντιπλημμυρικά έργα και την ειδκή καμπάνια για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία που αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών στο νησί.

Η σαφής βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν όχι μόνο τα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομών και τουριστικής ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της, εκφράστηκε και στην ευρεία σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο Μαξίμου με τη συμμετοχή τοπικών φορέων του νησιού.

Εν τω μεταξύ, φάκελο με υλικό για τα πλοία «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η Λιμενική Αρχή της ακριτικής πόλης.

Η υπόθεση αφορά τη μη εκτέλεση δρομολογίων των δύο επιβατηγών οχηματαγωγών στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη.

Τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από την Κυριακή 11 Αυγούστου, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης κάλεσε σε ακρόαση τους υπευθύνους της πλοιοκτήτριας εταιρίας τους.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Με κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα η κυβέρνηση επιχειρεί επί ημέρες να δικαιολογήσει την ολιγωρία, την προχειρότητα και την ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, που οδήγησαν στο δεκαήμερο αποκλεισμό της Σαμοθράκης» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *