Sunday , 20 July 2025

Μια Θεσσαλονικιά στο “τιμόνι” της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Του Γ.Κατσιάνη

Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε όλα τα μέσα μεταφορών στο σχεδιασμό, στη βέλτιστη διαχείριση με χρήση ευφυών συστημάτων αλλά και στην αξιολόγηση και τη βιώσιμη λειτουργία συστημάτων μεταφορών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο λόγος για την Διευθύντρια Ερευνών του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Γεωργία Αϋφαντοπούλου, η οποία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, προ μηνών στην “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 η κ. Αϋφαντοπούλου αποκάλυψε ότι “από το 2022 το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ είχε καταθέσει πρόταση για την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών ώστε να υποστηριχθεί το Μετρό”.

“Όπου έχουμε οικόπεδο, πρέπει να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης. Δεν πρέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης”, τόνισε και πρότεινε την αξιοποίηση του αύλειου χώρου του Αλατίνη.

Επιπλέον, η κ. Αϋφαντοπούλου αναφέρεται στα κοινόχρηστα αυτοκίνητα, το Flyover, το Thess Intec και το ΕΚΕΤΑ 2.0 και τάσσεται υπέρ της εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου για διαλειτουργικές λύσεις στη βιώσιμη κινητικότητα.

Δείτε τη συνέντευξη στο ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 136 IMET/EKETA AIFANTOPOULOU – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *