Saturday , 13 July 2024

“Αφήστε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας” συμβούλευσε ο Αδ. Γεωργιάδης τον εκπρόσωπο του εμπορικού συλλόγου Πάτρας

Μια τηλεοπτική κόντρα σημειώθηκε στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής του OPEN “Ώρα Ελλάδος” με πρωταγωνιστή τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και με φόντο τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές. Συνομιλώντας με τον ειδικό γραμματέα του εμπορικού συλλόγου Πάτρας Τάσο Νικολακόπουλο που επεσήμανε ότι η κατάσταση για τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας είναι πολύ δύσκολη, τον συμβούλεψε : “Αφήστε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας, εγώ είμαι έμπορος από τα 17 μου!”.

Ειδικότερα, τρίπτυχο στην αντιπαράθεση που είχαν ο Ειδικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Τάσος Νικολακόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, αποτέλεσαν η πανδημία του κορωνοϊού, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις αλλά και η δυνατότητα σε καταστήματα να λειτουργήσουν τις επόμενες δύο Κυριακές. Ο κ. Νικολακόπουλος, τόνισε πως καταναλωτές και καταστήματα δεν άνοιξαν την Κυριακή 16 του μηνός και γυρνώντας την πλάτη στο άνοιγμα τονίζοντας “πόσο άστοχο και πόσο εκτός αγοράς είναι το συγκεκριμένο μέτρο”.

“Πλέον ξέρουμε όλοι καλά πως δεν λείπουν ούτε οι μέρες ούτε οι ώρες από τον κόσμο για να ψωνίσει” ενώ όπως είπε δυστυχώς “υπάρχουν άνθρωποι να βλέπουν τα καταστήματά τους να εξευτελίζονται και βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο” υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος.

“Η κατάσταση πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολη, είμαστε ο μεγαλύτερος εργοδότης και δεν έχουμε ακούσει ένα πραγματικό σχέδιο για την στήριξη του κλάδου μας. Παρά μόνο δανεικά. Το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη προοπτικής στους νέους ανθρώπους. Γιατί ένα ζευγάρι να μείνει στον τόπο και να κάνει οικογένεια; Για να δουλεύει επταήμερο και 12ωρο; Είναι αυτές οι καλοπληρωμένες δουλειές και η ανάπτυξη που θέλουμε;” διερωτήθηκε ο κ. Νικολακόπουλος.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας αρχικά μια “αιχμή” για συνδικαλισμό και επικαλούμενος στοιχεία τόνισε πως η λειτουργία του λιανεμπορίου την περασμένη Κυριακή “ήταν όχι καλή, αλλά εξαιρετικά καλή”.

“Έχω το περιθώριο να φεύγω από τον συνδικαλισμό και να βλέπω την πραγματική ροή του ΦΠΑ. Να πάνε να ζητήσουν (οι καταστηματάρχες) τα λεφτά τους από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας που τους παρέσυρε” είπε αρχικά ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “Είμαι έμπορος από τα 17 μου χρόνια. Η ιδέα ότι μετά από τόσες ημέρες που ήταν κλειστά τα καταστήματα, τους δώσαμε τη δυνατότητα να δουλέψουν παραπάνω για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των εβδομάδων της καραντίνας και το ότι υπάρχουν συνάδελφοί μου έμποροι που είπα στα μέλη τους να μην δουλέψουν αυτές τις δύο ημέρες, με ξεπερνά”. Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως έχει χιλιάδες e-mails από εμπόρους που τον ευχαρίστησαν για το άνοιγμα γιατί και με το ένα ευρώ τζίρο που κάνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης «είναι σωτήριο».

“Και θέλω να συμβουλεύσω τον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας να αφήσετε τα κομμουνιστικά μανιφέστα που άκουσα προηγουμένως και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας. Είμαστε οκτώ εβδομάδες κλειστοί και τους είπες να μην δουλέψουνε; Δεν ντρέπεστε; Έλα σε παρακαλώ πάρα πολύ” απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Οκτώ μήνες κλειστό το λιανικό εμπόριο και τους λέτε να μην δουλέψουν μια Κυριακή; Το λέτε αυτό σοβαρά στην Ελλάδα;” τόνισε ακόμη. “Εμείς θα αφήσουμε πίσω την γκρίνια και τη μιζέρια, θα αφήσουμε την παλιά Ελλάδα του συνδικαλισμού πίσω μας” κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *