Saturday , 20 April 2024

Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διήμερο “βλέπει” ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες δύο ημέρες αναμένει ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και εκτιμά πως θα πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων.

Μιλώντας αναλυτικότερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ.Σαρηγιάννης αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη είπε ότι το ιικό φορτίο είναι σε σχεδόν σταθεροποιημένη μορφή με μια μικρή αύξηση και πρόσθεσε: “Θεωρούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα αυτής της εβδομάδας. Από 16 -17 του μήνα και έπειτα θα αρχίζουμε να βλέπουμε αύξηση και στη Θεσσαλονίκη και των κρουσμάτων και βεβαίως και του ιικού φορτίου. Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να γίνει αυστηροποίηση μέτρων” και το θέμα κατά τον ίδιο είναι τι ακριβώς μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.”Στη Θεσσαλονίκη είμαστε σε αρκετά χαμηλό επίπεδο και διασποράς και πίεσης στο σύστημα υγείας, ώστε να μην είναι αναγκαστικό να κάνει κανείς λοκντάουν. Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια”, σημείωσε σχετικά.

Γενικότερα, δε, επισήμανε ότι είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος, αλλά έχουμε φτάσει σε μία μικρή επιπέδωση στην Αττική, που σημαίνει ότι θα δούμε μία μικρή μείωση στα κρούσματα και προέβλεψε ότι “θα έχουμε αποκλιμάκωση που θα συνεχιστεί για το Μάρτιο και στα τέλη του Μαρτίου θα έχουμε νέα αύξηση”, τασσόμενος υπέρ της παράτασης της καραντίνας (σ.σ. στην Αττική) για μία εβδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *