Tuesday , 23 April 2024

Αύξηση 141% στην πώληση αλεύρου οικιακής χρήσης – Στο 50% η κατανάλωση ψωμιού μακράς διάρκειας

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Πτώση τζίρου κατά 70% καταγράφουν τα αρτοποιεία στο νομό Θεσσαλονίκης . Την ίδια ώρα, οι παραδόσεις ψωμιού κατ’οίκον κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

“Μειώθηκε η κατανάλωση ψωμιού. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την παραγωγή μας. Πετάμε πολλά προϊόντα κάθε μέρα. Το προηγούμενο διάστημα μοιράζαμε σε συσσίτια, σε ενορίες. Τα αρτοποιεία επίσης, τροφοδοτούσαν και ένα μεγάλο μέρος της εστίασης” επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα το ψωμία μακράς διάρκειας έχει αυξηθεί στα σούπερ μάρκετ πάνω από 50%. “Στο σούπερ μάρκετ αυτή την περίοδο ειδικά ο καταναλωτής οτιδήποτε φαγώσιμο μακράς διάρκειας βρίσκει το βάζει στο καλάθι”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «η πώληση αλεύρου οικιακής χρήσης έχει αυξηθεί κατά 141% και εξακολουθεί να έχει ανοδική τάση».

Υπενθυμίζεται ότι οι αρτοποιοί, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο Προφήτης Ηλίας”, Έλσα Κουκουμέρια, “κάνουν κατ’οίκον παραδόσεις ψωμιού χωρίς ελάχιστη χρέωση παραγγελίας και δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τα μεταφορικά. Ο καταναλωτής πληρώνει το ψωμί του αποκλειστικά και μόνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *